Solna/Strängnäs
– En tysk veteöl med hallon, och vid servering, fruset ölskum. Den är lättdrucken.
Till Solna tog han med sig 80 liter.
– Arbetet hade börjat för ungefär två månader sedan. Man får jäsa i omgångar, säger Patrik Svensk som har sitt bryggeri hemma i källaren på Lillgärdsgatan.
Det var publiken som röstade fram vinnarna i vissa klasser, bland annat den som Strängnäsbon segrade i och där det fanns ett 40-tal bidrag.
– Evenemanget var slutsålt, berättar Patrik Svensk vas intresse. för att brygga eget öl föddes 2013.
– Redan året efter ställde jag upp på SM och gick till final. Det gav mig blodad tand, konstaterar Patrik Svensk.
Det är inte bara på svenska mästerskap han skördar framgångar.
– Nyligen deltog jag i en tävling i Uppsala för enkom belgisk öl. Bland 200 bidrag vann jag både guld och silver, säger Patrik Svensk som dessutom skickat "flaskpost" till USA för att delta i en amerikansk hembryggartävling. Där överlevde han gallringen i Milwaukee och kan se fram emot finalen i Rhode Island som avgörs 30 juni.
– Men jag åker inte dit, det blir ny flaskpost, säger Patrik Svensk.
Vad är roligast med att tillverka öl för husbehov?
– Att man med en enkel process kan göra en lika bra produkt hemma som de man köper i handeln