Ahmed Alkhalil köpte butiken på Regementsgatan för 2,5 år sedan och fick genast problem.
– Den förra ägaren slog in alla tillbehör på tobak i kassan så det blev fel, och då drog de in tillståndet.
Även om det enligt Ahmed Alkhalil inte är någon direkt vinst på tobak så drar det kunder till butiken som då handlar andra saker.
– Men nu måste de ändå ner på stan och då handlar de allting där. Och så undrar de så klart varför butiken heter tobak och livs när det inte finns tobak, säger han uppgivet.
Vitt snus och e-cigaretter kräver en annan typ av tillstånd och dessa varor finns till försäljning i butiken. Ahmed har också byggt ut livsmedelsdelen i butiken och har såväl kyl- som frysvaror och färska grönsaker.
Ahmed Alkhalil köpte butiken för att hans dotter och hennes man, som då skulle komma hit från Irak, skulle komma ut i arbete direkt.
– Jag ville att de skulle slippa gå på bidrag. Jag ville hjälpa dem igång, säger Ahmed Alkhalil som själv bott i Strängnäs i snart elva år och också har en bilverkstad där han själv arbetar.
– Men nu får jag stoppa in egna pengar i butiken för att den ska gå runt. För de har ju också grävt upp gatan här ute så ingen kan stanna utanför.
Ahmed Alkhalil har utan resultat kontaktat kommunen för att få hjälp med vad han ska göra eftersom försäljningen uteblir på grund av det nio månader långa vägarbetet på Regementsgatan.
– Men kommunen hänvisar till Sevab som hänvisar till kommunen. Ingen svarar mig, vad ska jag göra?
Loay Mohsen är projektledare på Sevab och ansvarar för VA-arbetet på Regementsgatan. Han berättar att när projektplanen togs fram så uppmärksammade de att Ahmed Alkhalils butik skulle påverkas av arbetet. Ambitionen var att försöka minska den påverkan så mycket som möjligt.
– Vi försökte hålla vägen öppen hela tiden i det området och informera så mycket möjligt. Vår entreprenör har också försökt föra en dialog med de som påverkas, säger han.
Butiksägaren säger att han bara blivit runtskickad mellan Sevab och kommunen när han har försökt få hjälp i sin situation. Vet du hur den dialogen har sett ut?
– Jag har inte fått något samtal från honom, eller någon feedback överhuvudtaget under arbetet. Det är först när du ringer som jag får reda på det här. Det är tråkigt, för vi hade gärna fört en dialog med honom och hört om han haft några synpunkter på arbetet.
Loay Mohsen säger att även om man velat underlätta situationen så mycket som möjligt för Ahmed Alkhalil, så är det en svår balansgång, då det trots allt varit nödvändigt att stänga av gatan.
– Den ena sidan av vägen har alltid varit öppen för att ta sig till honom. Samtidigt förstår jag att det kanske kommer in en del kunder medan de kör förbi där, som inte gör det under arbetets gång.
– Det är otroligt viktigt att vi utför det här arbetet. Vi behöver förnya avloppsnätet. Samtidigt vill vi att han ska påverkas av det så lite som möjligt. Vi behöver hitta någon form av gemensam punkt där vi kan komma överens och där han kan känna sig trygg. Men han kommer att påverkas av projektet, säger Loay Mohsen.