Sedan sex år driver han krogen vid och på Västervikstorget, vilken avdelas av en gata.
– Inomhus har vi inte gjort några förändringar – förrän nu, säger Simon Varli.
Nu är den avskiljande vita väggen riven och restaurangen är mycket luftigare. Dessutom har bland annat soffor och bord bytts ut.
– Det finns cirka 65 sittplatser, 75 om man räknar in bardelen – i stort sett allt är nytt och fräscht, berättar Simon Varli.
För första gången kan Grekisk taverna därmed bjuda in till julbord.
22 november–21 december vankas det sittningar på fredagar och lördagar.
– Vill större sällskap boka in sig på andra veckodagar kommer det att gå bra, lugnar Simon Varli.
Krögaren utlovar möjligheten att få välja mellan grekiska och svenska julbord.
Trubadur och dj kommer då dit för att underhålla middagsgästerna.
– Att vi börjar med julbord beror på att det har varit efterfrågat.
Officiellt öppnar nya innedelen på måndag, 14oktober.
Även om allt inte är riktigt klart blir det smygstart på marknadslördagen.
– Den dagen kör vi dubbelt, det måste vi göra, säger Simon Varli som förstås förväntar sig en anstormning.
Att krogdelen på torget bommas igen innebär dock inte att dagens lunch tar semester, utan den serveras inomhus.
Simon Varli konstaterar att Grekisk taverna framöver ska vara en året-runt-restaurang.
– Då kan vi behålla personalen.
När tas utomhuskrogen i bruk nästa gång?
– Jag räknar med en after ski även kommande vinter. Det kan bli annat också, våra gästerdå kanske har idéer.
Blir det några förändringar i er grundmeny?
– Ett par stycken, bara. Vi ska inte ändra för mycket på en gång.