Varje vinter brukar Café Grassagården stänga efter tredje advent och sedan öppna igen först i mars.
– Jag brukar stänga för att det är mörkt ute och för att jag jobbar sju dagar i veckan i nio månader. Det är bara jag i personalen som bakar, berättar Magdalena Bettoschi.
Trots det satsar hon nu på att ha öppet året runt, med undantag av tre veckor vid jul och nyår.
– Det är ett mysigt ställe så det är synd att stänga på vintern. Det är trevligt att krypa in här i stugan när det är kallt ute. I februari i år var det fint, solen sken och det var ingen snö. Då tänkte jag att jag borde ha öppet. I vinter kommer jag att ha kvar några bord ute.
Det är också på grund av de anställda som Magdalena Bettoschi har valt att ha öppet under alla vintermånaderna.
– Jag gör det här mycket för personalens skull. Då finns det ett heltidsjobb för dem. Annars blir de arbetslösa i tre månader.
Hur har reaktionen på att du ska ha öppet hela vintern varit?
– Bra. Varje år inför stängningen säger gästerna "varför kan du inte ha öppet".
Hur känns det inför vintern?
– Det blir spännande. Jag testar och hoppas kunna fortsätta med det varje år. Men jag väntar ingen anstormning.
Hur ska du orka hela säsongen?
– Jag behöver absolut inte baka lika mycket som under högsäsongen. Tanken är också att lära personalen att baka.
Har du märkt av lågkonjunkturen eller fikar folk som vanligt?
– Konjunkturen är inget som jag har märkt av i stort. Jag tycker att folk fikar på bra men så har jag inte höjt priserna så mycket under de åren som jag har drivit kaféet.
Har du varit med om några höjdpunkter under dina år med kaféet?
– Jag tycker att alla dagar är höjdpunkter. Det är trevligt att komma till jobbet varje dag. Det är en underbar plats att få driva kafé på, det är jag tacksam för.
Hon hyr den gamla borgargården, som är från 1600-talet, av Strängnäs kommun.
Men Magdalena Bettoschi tycker också att den dag varje år då de har flest gäster är en höjdpunkt.
– Det är marknadsdagen i oktober. Vi har mycket personal här och det är bra stämning.
Hur ser de typiska Grassagårdsbesökarna ut?
– Det är mycket Strängnäsbor, många stammisar, men också många turister. Varje dag kommer det in personer som säger att det är första gången som de är här.