Restaurang i Solberga gapar tom: "Finns utmaningar"

Sedan i somras har Sibylla i Solberga gapat öde och tom.

Sedan i somras har Sibylla i Solberga gapat öde och tom.

Foto: Lars Kilström

Strängnäs2020-09-23 14:22

Sedan i somras gapar Sibyllarestaurangen vid Solberga handelscentrum öde och tom.

Och när den öppnar igen tycks stå skrivet i stjärnorna.

Men klart är att kedjan söker en ny franchisetagare till Strängnäs.

Per Stenlund, vd och etableringschef hos den anrika snabbmatskedjan förklarar:

– Som hela restaurangbranschen är vi drabbade och har tvingats göra omorganisationer för att möta den minskade försäljningen som varit framför allt under coronapandemins första skede. Vi jobbar med att i första hand stötta våra franchisetagare och att hitta lösningar på de utmaningar som finns.

Sibylla kom till Solberga 2014 – det var Kilenkrysset som byggde restaurangen – och är på cirka 200 kvadratmeter. Inför invigningen beskrevs den som en av de större i Sverige. Mellan 10 och 15 jobb utlovades.

Karta: Sibylla Strängnäs
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!