Såsen i mitten gav segern till Lillemor

Att baka är en smal sak. Men att efter eget recept lyckas få det att smaka bra, ha rätt konsistens och dessutom vara en fest för ögat är ett hantverk. Lillemor Alm prickade in allt när hon vann årets äppelpajtävling i Strängnäs.

Strängnäs2011-09-12 12:31

Årets äppelpajtävling avgjordes på lördagen i Multeum.

Juryn fann Lillemor Alms äppelpaj vara den bästa för dagen.

Knepet var att ha vaniljsåsen inbakad, en slags äppelpajens Calzone. Lillemor Alms paj var bakad på äpplen från den egna trädgården.

– Jag tycker om att både baka och laga mat. Oftast håller jag mig inte till recept utan gör lite efter eget huvud. Receptet till den här pajen kom jag på här om dagen. Den första blev inte bra men de jag gjorde i morse var goda, säger vinnaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!