Under fliken "lediga jobb" annonserar den privata Vårdcentralen familjedoktorerna om flera tjänster i Strängnäs. En biträdande chef, en allmänspecialistläkare, en gynekolog och tre distriktssköterskor eller sjuksköterskor söks till vad som beskrivs som "en inarbetad, liten och personlig vårdcentral".
I slutet av augusti rapporterade tidningen att vårdcentralens tre läkare har slutat. Nu har även vårdcentralens sju sjuksköterskor och en medicinsk sekreterare sagt upp sig. Två av dem är sjukskrivna för närvarande.
– Det finns alltid en anledning till att folk byter arbetsplats. Det här var en tajt grupp, ett tajt gäng, som varit vana att jobba på sitt sätt. Nu har vi en ny ledning som ser över hur vi bedriver vård på ett modernt sätt. Det här gänget vill jobba mer traditionellt och har därför valt att gå vidare, säger verksamhetschef Linn Axelsson.
Linn Axelsson berättar att vårdcentralen har anställt nya läkare och sjuksköterskor. Till dess att alla lediga tjänster har tillsatts "lappas" schemat ihop med personal från bemanningsbolag. Förhoppningen är att den nya personalstyrkan ska vara på plats från årsskiftet.
Vad kan du säga till patienter som kan känna en oro med anledning av personalomsättningen?
– Jag förstår den oron. Det är en liten stad där ordet går från mun till mun. Men ryktet är betydligt större än problemen vi ser här. Vi tar emot våra patienter precis som vanligt, men de får nya läkarkontakter. Journalsystemet gör att en ny läkare kan ta vid utan problem, säger Linn Axelsson.
En anmälan som rör Vårdcentralen familjedoktorerna har gjorts till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. I den finns kritik mot såväl arbetsledning och personalpolitik, som farhågor om hotad patientsäkerhet. Av anmälan framgår att situationen har försämrats sedan i våras.
Ivos utredning började på måndagen och kommer inledningsvis vara inriktad på att kontrollera uppgifterna i anmälan.
Anmälan är också adresserad till Arbetsmiljöverket.