Distansundervisning, som blev ett faktum för många högstadieelever efter jullovet, ställer höga krav på både elever och lärare – det gäller i synnerhet för praktiska ämnen som till exempel slöjd.
– Alla elever har olika förutsättningar hemma och väldigt få har en egen slöjdsal. Här gäller det att göra det bästa efter situationen, säger Slöjdläraren Louse Wild.
Hon har tagit fram skoluppgiften "renovera, återbruka eller återvinn" som elever i årskurs 6–8 arbetar med på distans.
– Det går ut på att skapa något efter det som finns till hands och det kan handla om att dekorera stearinljus, tälja träföremål eller sy om en kjol till en tröja. För många fungerar det bra, medan andra har lite svårare att komma igång.
För att hjälpa till med kreativa tips hänvisar Louse Wild till en webbplats som heter "365 slöjd" och som erbjuder en mängd genomförbara uppslag.
Genom sitt engagemang i Facebook-gruppen "distansuppgifter i slöjd" har Louise Wild uppmärksammat på flera håll och på tisdag ska hon medverka i ett inslag i Nyhetsmorgon som heter Skolpanelen.
– Jag känner ännu inte riktigt till upplägget, men gissningsvis ska jag berätta om hur undervisningen går till.
Trots att det torde vara sällsynt tyst och lugnt i slöjdsalen längtar Louise Wild efter sina elever.
– Det är trots allt mycket enklare att bedriva undervisning på plats och det är mycket trevligare att ha eleverna här i skolan.