Smakprov på krogar gav rörelse på stan

Det var god uppslutning på Gyllenhjelmstorget när Sommarnatt gjorde premiär. Grejen var att testa fyra specialiteter på fyra restauranger för totalt högst 200 kronor.

Foto:

Strängnäs2015-07-29 19:45

Med Mitt Strängnäs som arrangör gjorde Sommarnatt premiär på onsdagseftermiddagen. På torget tog styrelseledamoten Sven Axelsson till orda som konferencier. Han presenterade upplägget och intervjuade varje restaurang om inriktning och kvällens specialiteter. Och det bjöds på lammkorv, baguetter, tropisk dessert och revbensspjäll, med mera. Om deltagarna gick runt till fyra krogar, skrev en recension om kvällen, så fanns chans att vinna en trerättersmiddag för två.

Just detta skapade huvudbry hos några av besökarna.

– Om man äter en sådan blir man mättare än mätt, sade Sonja Lundquist, som kollade på rätterna som presenterades på ett bord tillsammans med sin man Lars Lundquist.

Tanken var att gå till fyra ställen och då gick baguetten med lammkorv bort. Men för revbensspjäll gjorde Sonja Lundquist tummen upp.

Många artister spelar också ikväll. Hur stor roll spelar musiken?

– Inte mer än att det är kul att det finns, men gillar man artisterna så är det bra, sade Lars Lundquist.

På plats fanns också restaurangchef Joakim Blom på Nils grill och bar som berättade om laxcarpaccion, en rätt som gått som smör i solsken i sommar.

– Vi tänkte enkelt och fräscht helt enkelt, och ville låta råvarorna tala. Man ska också kunna orka äta på fyra ställen, sade han.

Arrangemangets kanske roligaste kommentar gavs av en dam som kastade en blick på laxen.

– Ska man inte ha sås? Sås och potatis är det bästa jag vet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om