Padelhallen köptes i slutet av september med en prislapp på 33,5 miljoner kronor.
Själva padelbanorna finns det planer på att sälja och plocka bort men det har inte hunnit ske innan jobbmässan drar igång.
– Vi kommer att vara på de två mittersta padelbanorna, så näten och stolparna kommer att tas bort, säger Ulrika Blom.
Vad tror ni om padelhallen som mässhall? Det kanske till och med är första gången som en mässa hålls på padelbanor?
– Det är alltid roligt att vara först, skrattar Ulrika Blom.
– Lokalen har mycket som påminner om en mässhall. Det är högt i tak, ljust och luftigt. Akustiken är bra också, säger Elin Härnby, som fram till nyligen varit rektor för Årbyskolan i Eskilstuna men som nu klivit in i rollen som chef över Strängnäs kommuns enhet för hållbar samhällsutveckling.
Inte bara lokalerna skiljer sig från förra årets sommarjobbsmässa som arrangerades i Thomas arena och lockade över 500 besökare. I år hoppas arrangörerna på fler, framförallt då arbetsgivarna som ställer ut den här gången söker såväl sommarjobbare som tillsvidareanställda på hel- och deltid.
– Det finns ett stort behov av kompetens hos arbetsgivarna. Vi ville öppna upp i år så att det verkligen blev tydligt att det är för alla som söker jobb. Det var det förra året också men då var det nästan bara sommarjobb att söka, säger Ulrika Blom.
Mässan är gratis för såväl utställare som deltagare. Hur många jobb som erbjuds är svårt att säga, menar Ulrika Blom.
– Men det är väldigt blandat med branscher i år. Det är butiksjobb, trädgård, lokalvård, serveringspersonal, omsorg och mycket mer, säger hon.
De arbetssökande ombeds ta med cv och personligt brev till mässan. I veckorna som varit har det därför erbjudits hjälp att skriva dessa dokument både hos Ung i Strängnäs i padelhallen men även på fritidsgårdarna. Ulrika Blom hoppas också att mässan kan bli ett sätt att sänka tröskeln lite för dem som kanske tycker att det känns läskigt att gå på sin första arbetsintervju.
– Flera rapporter visar att det som är viktigt för unga i dag är att ha och få jobb. Många vill dessutom gärna starta eget, säger Elin Härnby.
De mer entreprenörsinriktade ungdomarna kan även få chansen att uppfylla sina drömmar genom att starta sina egna sommarjobb via UngDrive Academy, där man erbjuds hjälp och startkapital för att driva en egen verksamhet. För de lite äldre finns även Nyföretagarcentrum Strängnäs på plats under mässan.
Elin Härnby fortsätter:
– Det ungdomarna här i Strängnäs säger skapar mest otrygghet för dem är inte kriminalitet eller liknande, utan det är att vara utan sysselsättning.
Vad tror ni det beror på?
– Jag tänker att det är ett ganska dystert läge i Sverige och i världen. Man kanske har en pessimistisk syn på framtiden, så det här blir ett jättebra sätt att visa att det faktiskt finns möjligheter för dem, säger Elin Härnby.
I december låg arbetslösheten i Strängnäs på 6,4 procent, vilket är under snittet för Sörmland som vid samma tidpunkt låg strax över 9 procent. Samtidigt har arbetslösheten ökat i kommunen under året som gått.
– För oss blir det ett sätt att bidra till en hållbar samhällsutveckling att se till att människor kommer ut i sysselsättning, säger Elin Härnby.