– Vi gör en rejäl investering, bekräftar delägaren Beshoy Gadalla som driver den italienska krogen ihop med sin storebror Mana Gadalla.
La Carbonara trattoria hade som senast öppet den 1 januari.
– Det är ju den stora pizzadagen, poängterar Beshoy Gadalla.
Men sedan dess har det varit tyst kring krogen.
Det beror inte på att La Carbonara trattoria skulle ha hamnat i någon sorts svårigheter – snarare tvärtom.
– Det har gått jättebra för oss faktiskt, understryker Beshay.
Ägarna, med rötterna i Egypten, valde att ta semester under årets första månad och samtidigt låta hantverkare renovera lokalerna.
– Nya stolar och bord, förändring både av väggar och tak, ibland behöver man fräscha upp ett ställe, berättar Beshoy Gadalla.
Hur lång tid tar det att göra om?
– Det är min bror som håller kontakten med hantverkarna, men ambitionen är att öppna igen helgen 1–2 februari.
Varken på företagets Facebook-sida eller dess Instagram omnämns renoveringen, varför det skapades en tråd i en annan Facebook-grupp om La Carbonara trattoria där oroliga och matsugna Strängnäsbor undrade vad som står på.
Tidningen tittade förbi under tisdagen och kunde då se en lapp på dörren med budskapet att "vi har stängt för att renovera, vi ses snart".
Vi fick även titta in och se att arbetet med att göra om pågår. Bland annat har de nya borden anlänt.
Enligt Beshoy Gadalla kommer man att utöka personalen, presentera en finare meny och även uppgradera uteserveringen på trottoaren.
– Ett möte med kommunen är inbokat, säger Beshoy Gadalla.