Stort intresse för att besöka den nya tågtunneln

Det dröjer tills tågen kan åka i den nya tunneln mellan Strängnäs och Härad. Men på lördag kan besökare gå ner och se hur arbetet går till, dock är alla 1 200 biljetter redan slut.

Strängnäs2016-09-15 06:02

Med start klockan 9 på lördagsmorgonen bjuder Trafikverket och NCC in allmänheten för att visa och berätta om det pågående projektet. Bygget av tunnel påbörjades 2014 och är planerat att vara färdigt till sommaren 2018. Biljetter för att få gå ner i tunneln har gått att hämta ut på Medborgarkontoret, men de har varit åtråvärda.

– Vi släppte biljetter på måndag den 29 augusti och redan på onsdagen var de slut, säger samhällsvägledaren Cecilia Sander på kommunen och tillägger:

– Men det kommer att finnas möjlighet att få en tur även om man inte har biljett. Blir inte alla grupper fyllda kommer det finnas en kö på lördag för de som inte har en biljett.

Guidningarna kommer att avgå var 10:e minut och hela besöket tar cirka 30 minuter. Tunneln som besökarna kommer att vistas i är 800 meter lång och grusigt, lerigt och sluttande. Det krävs att man har normal kondition och att man kan ta sig fram. Inga hundar, barnvagnar eller rullstolar får gå ner tunneln.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om