Scrollar man vidare i flödet får man se bilder av den 58-årige Patrik Jarenius där han poserar med ett svärd och exponerar en maffig tatuering på ryggen. Motivet består av ordet "STIGMAN" som textats i feta versaler från axel till axel.
Stigman betyder stråtrövare eller bandit.
Efter några googlingar på Patrik Jarenius, som tidigare jobbat i försvaret och som konsult i utbildnings- och ledarskapsbranschen, står det klart att både svärdet och tatueringen har med hans hobby att göra. På sin fritid ägnar sig Patrik Jarenius nämligen åt sporten HEMA, en förkortning av Historical european martial arts, som på svenska blir ungefär Historisk europeisk stridskonst, som utövas med bland annat långsvärd och sköldar enligt medeltida manualer.
I flera intervjuer om HEMA som tidningen gjort pratar Patrik Jarenius om hur "trevlig och inkluderande" sporten är.
Säkerhetschefen i Strängnäs är också engagerad i HEMA-klubben Stockholms Stigmän, som beskriver sig som "en otrevlig klubb med osunda värderingar där alla inte får vara med" och startades av "av en handfull grofwa swin som ville slåss med sina kamrater".
Såväl klubbens presentation som Patrik Jarenius egen må vara avsedda att läsas med glimten i ögat.
Men en fråga som är svår att inte ställa sig när man möter säkerhetschefens profil på Facebook är om den inger förtroende.
Är det i händerna på en "stenhård, konservativ man som alltid är i opposition" man vill lägga ansvaret när en kris uppstår i Strängnäs?
Vi ställer frågan till Jacob Högfeldt (M), kommunstyrelsens ordförande i Strängnäs kommun som vill se säkerhetschefens profil på Facebook med egna ögon innan han svarar.
– Jag har förtroende för honom i den roll han har i kommunen. Där gör han ett väldigt bra arbete.
Men är det här lämpligt?
– Bilderna han har på sin privata Facebook, det får du prata med honom om.
Enligt Jacob Högfeldt är tjänsten som säkerhetschef säkerhetsklassad.
– Därför görs det en rigorös kontroll.
I övrigt hänvisar han till Patrik Jarenius själv och kommundirektör Lars Ekström.
– Min uppgift är att anställa en kommundirektör, och dennes uppgift är att rekrytera sina medarbetare.
Lars Ekström säger han att själv inte har tittat på innehållet på Patrik Jarenius profilsida på Facebook.
– Nej jag går inte in och granskar enskilda medarbetares Facebooksidor. Det vore väl rätt olämpligt, tänker jag.
Han vill heller inte säga vad han tycker om det hela.
– Vad jag tycker? Nej jag har pratat med Patrik. Innebörden av stigman för honom är att han är stigfinnare, först på plats. Letar väg.
– Stigman kan även ha den betydelsen. Om man tittar på orienteringsklubben i Karlshamn. De kallar sig stigmän, till exempel. Jag tror inte att de tänker att de är banditer och rövare.
På Stockholms Stigmäns egen hemsida – som frågan handlar om – skriver föreningen emellertid att "Stigman betyder stråtrövare eller fredlös".
– Ja men Patriks innebörd är att vara stigfinnare, att gå först. Och det är ju det han har jobbat med historiskt i sitt militära uppdrag.
Lars Ekström ombeds även kommentera att kommunens säkerhetschef presenterar sig med orden: "Stenhård, konservativ och alltid i opposition! Jag vill varna för direkt olämpligt innehåll!"
– Då tänker jag så här. Att man befinner sig i opposition, för honom – nu återberättar jag vad jag har pratat med honom om – så handlar det om att han tycker annorlunda i frågor. Och det vore väl konstigt om jag, som offentlig arbetsgivare, hade synpunkter på hans politiska åskådning?
Men inger det här förtroende?
– Men då måste jag ju kommentera hans politiska åskådning! Det han menar med att vara i opposition, det handlar om att han tycker annorlunda. Vi leder en organisation där vi uppmuntrar till att man ska tycka annorlunda, men rätta sig efter politiska beslut eller beslut som fattas av mig.
Och vad tycker du om att han varnar "för direkt olämpligt innehåll"?
– Jag kan inte tolka vad han menar med det.
Hade det varit bättre om han inte hade haft det här på sin Facebooksida?
– Jag kan inte kommentera vad folk sätter på sin Facebooksida. Efter att ha pratat med Patrik har jag fullt förtroende för honom och för hur han löser sin uppgift.
När tidningen kontaktar Patrik Jarenius på onsdagseftermiddagen berättar han att han nu har ändrat formuleringen på sin profilsida på Facebook.
– Det där är 10–15 år gammalt och jag tog faktiskt bort det efter att ha pratat med Lars (Ekström) och Jacob (Högfeldt). Och grejen är att det där ska nog läsas med ett stort mått av ironi. Jag tänkte först att jag skulle behålla det, för jag funkar inte så att jag anpassar mig till andra människor och andras åsikter.
Planen var att lägga till att "texten ska läsas med ett stort mått av ironi".
– Men då blev texten för lång. Då ändrade jag faktiskt den.
Nu står det "Stenhård, konservativ, perfekt och vacker! OBS! ovan skall läsas med en stor portion ironi!", följt av en skratta-så-man-gråter-emoji och en party-emoji.
Bilderna där han poserar med svärd och visar sin STIGMAN-tatuering är kvar.
Skulle du själv tycka att det inger förtroende om du skulle surfa in på exempelvis Katrineholms kommuns säkerhetschefs Facebook-sida och möts av detta?
– Jag tycker att man får skilja lite på rollen som jag har som privatperson och rollen som jag har som tjänsteperson i kommunen, så jag skulle väl inte lägga så jättestor vikt vid det. Men det beror väl på vad som står?
Att vara ironisk och raljant och att presentera sig som du har gjort, är det bra när man har ditt jobb? Är det inte enklare att bara låta bli?
– Vad ska jag svara? Det som jag har skrivit där och som jag nu har ändrat är ju med ett stort mått av ironi. Jag tror att alla mina tusen vänner som jag har på Facebook förstår vad jag menar.
Men nu kan ju alla se det här. Även de som inte är dina vänner? Det är bland det första man får upp om man googlar ditt namn.
– Ja, men om man tar ett ord i taget då. Stenhård – jag tycker att jag är stenhård. Om jag upptäcker oegentligheter här i Strängnäs där jag är säkerhetschef – jag lägger inga fingrar emellan. Och jag tycker att jag har en väldigt bra etisk och moralisk kompass.
För att förklara vad han menar med ordet konservativ vill Patrik Jarenius också berätta var han står politiskt.
– Jag är liberalkonservativ demokrat och nationalist.
Du säger att du alltid är i opposition?
– Det ligger lite ironi i det. Men jag är hemfallen åt ifrågasättande.