Någon dag senare skrev tidningen om en 35-årig man som uppträdde suspekt och aggressivt vid Strängnäs kebab på Storgatan.
– Han blev våldsam när en patrull kom dit, konstaterar Sara Ekström på Strängnäspolisen.
Mannen omhändertogs vid 14.30-tiden den 26 september och ordningsmakten misstänkte att han var narkotikapåverkad.
– Han fick följa med polisstationen, säger Sara Ekström.
Men Marcus Mod som bor i en lägenhet på Storgatan, cirka 100 meter från nämnda näringsställe, hade gärna sett att omhändertagandet skett tidigare.
Mitt i natten samma dygn, vill säga.
– Under tre timmar störde den här personen mig oavbrutet. Han gick omkring nere på gatan och gapade. Jag var orolig för att han antagligen skulle skada sig själv eller någon annan, säger Marcus Mod som tog kontakt med tidningen efter att ha läst vår notis från stöket vid Strängnäs kebab.
– Eftersom han verkade må väldigt dåligt ville jag att polisen skulle komma hit.
Vad gjorde du då?
– Jag ringde på både 112 och 114 14. Totalt handlade det om tre samtal. Fick olika besked, ena gången att de inte hade tid att åka hit och nästa gång att de var ute på annat uppdrag och skulle komma senare.
Men framåt fem-tiden gav Marcus Mod upp.
Mellan de nattliga samtalen och omhändertagandet vid Strängnäs kebab ska den misstänkte ha varit inne i en affär på Storgatan och köpt kontantkort till sin mobil. Även då uppträdde han besynnerligt och blev sittande i butiken i ungefär en timme.
Vi tog kontakt med Thomas Redlund på polisens kommunikationscentral för att få en kommentar till den uteblivna utryckningen.
Han tog fram en lista åt oss där en konversation mellan Marcus Mod och polisen finns registrerad. Bland annat uppger anmälaren att personen uppträdde "extremt aggressivt".
– Patrullen beordrades dit men omprioriterades sedan på grund av ett inbrott, säger Thomas Redlund.
Hur gör ni när ni bedömer vad som ska prioriteras?
– Vakthavande befäl gör prioritering utifrån flera parametrar där nummer ett är fara för liv och hälsa och därefter värdefull egendom samt möjligheten att lagföra någon som begår brott. Att säkerställa ordning och trygghet ligger med som ett övergripande mål.
Hur ofta händer det att ni måste välja bort ärenden på grund av andra larm?
– I mellan ett och tre procent av fallen visar den senaste uträkningen från rapporteringssystemet STORM. Det är ett operativt statistiksystem som dock inte är helt tillförlitligt.
Personen som tog kontakt med er vill veta varför fallet han ringde om inte står med på polisens hemsida?
– Generellt kan jag säga att händelser där vi varit på plats är de som läggs upp på hemsidan.