ST firar 175 år – med fler reportrar och ny nyhetschef

Fler reportrar, en lokal nyhetschef och ännu mer nyheter – dygnet runt, nära dig. Så firar vi Strengnäs Tidnings 175 år starka historia. Häng med!

Strengnäs Tidnings redaktion består av reportrarna Anna Hübsch, Camilla Lillsebbas, Åsa Wallin som också är nyhetschef, Albin Persson och Lars Kilström.

Strengnäs Tidnings redaktion består av reportrarna Anna Hübsch, Camilla Lillsebbas, Åsa Wallin som också är nyhetschef, Albin Persson och Lars Kilström.

Foto: Foto: Anthon Viberg och Joakim Serrander

Strängnäs2021-09-27 11:01

Det är vi lokalreportrar som är och gör Strengnäs Tidning, i och för hela kommunen.

Men Strengnäs Tidning är också du, som gör vårt arbete möjligt. Du som redan läser oss och du som väljer att börja göra det.

För att du vill ha koll på det som är nära och viktigt, för dig och de dina. För att du tycker att det är viktigt med demokrati, fakta och yttrandefrihet. För att du vill känna dig berörd, överraskad och ibland kanske också lite förbannad.

Det allra första numret av Strengnäs Tidning gavs ut den 26 september 1846. Nu fyller vi 175 år.

Det firar vi med att förstärka vår bevakning i Strängnäs, Mariefred, Åkers styckebruk, Stallarholmen och hela kommunens landsbygd.

På vår redaktion, som rent fysiskt finns på Storgatan i Strängnäs, har fyra reportrar blivit fem. Det ger mer dygnet runt-nyheter på strengnastidning.se och fler lokala sidor i pappers- och e-tidningen.

Strengnäs Tidning har också återigen fått en egen lokal nyhetschef – jag, som varit reporter här sedan 2018 – och på det sättet stärks tidningen ytterligare.

Jag är stolt över förtroendet. Stolt över att vi satsar på lokaljournalistiken. Och allra mest stolt över att med mina fantastiska kolleger få bygga vidare på tidningens starka historia, genom att bjuda dig läsare på ännu mer nära och nyttiga nyheter.

Allt det här vill vi såklart också fira med dig, så därför kickar vi nu igång en jubileumsvecka.

Det blir givetvis en del nostalgiska återblickar från tidningens historia. Men framför allt blickar vi framåt, i en rad temaartiklar om framtidens bostäder och arbetsmarknad, skola och omsorg, brottslighet och trygghet, pendling och trafik, sport och fritid.

Vi firar också våra 175 år med extra bra Mera-erbjudanden till dig som prenumerant, i samarbete med det lokala näringslivet.

Och: inget kalas utan gofika och ballonger. Därför bjuder vi in dig till en liten baluns på Gyllenhjelmstorget i Strängnäs, fredag den 1 oktober klockan 16–18.

Kom och prata med mig och de andra reportrarna Camilla Lillsebbas, Anna Hübsch, Lars Kilström och nytillskottet Albin Persson. Fråga, tipsa och tyck till. På plats finns också vår redaktionschef Kristina Levin, tidningens ansvariga utgivare Eva Burman, vd Jenny Hoflund Bergvall och vår lokala medierådgivare Marie Wallström.

Det är vi som är Strengnäs Tidning – och du är varmt välkommen.

/Åsa Wallin

Nyhetschef och reporter

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!