– Jag skulle vilja säga att det gick över förväntan. Det är ju första gången vi gör en gemensam samling på det här sättet.
Det säger Lars Tysklind, stationsbefäl för Sjöräddningssällskapet i Strängnäs som också var med och visade alla sina styrkor.
Han betonar att initiativet till blåsljusdagen i Strängnäs kommer från polisen som haft ett speciellt syfte: polisen behöver rekrytera folk.
"Som ett led i att vi inom polisen nationellt beräknas växa med 10 000 stycken fram till 2024" som kommunpolisen Peter Sigurd skrev på Strängnäspolisens Facebooksida inför arrangemanget.
Lars Tysklind konstaterar att de enskilda aktörerna ofta har, eller har haft, egna dagar med öppet hus för att visa sina verksamheter. Hur många barn har inte passat på att sitta i en brandbil när räddningstjänsterna landet runt välkomnat besök från allmänheten till exempel?
Men det här var något annat, och det märktes tydligt att alla deltagande verksamheter tagit det hela mycket seriöst och verkligen satsat både tid, engagemang, fordon, utrustning och extrainkallad personal för att vara på plats och kunna visa och berätta för besökarna vad de olika verksamheterna sysslar med – just den här dagen.
Intressenter fanns det också gott om.
Enligt Lars Tysklind fick polisen kontakt med en hel del människor som visade intresse för att söka jobb inom polisen. Det är en väldigt stor och bred organisation där många olika kompetenser behövs, konstaterar han.
Också sjöräddningen fick kontakt med intresserade, berättar han.
– Vi fick kontakt med fem intresserade sjöräddare. Och vi som deltog i blåljusdagen konkurrerar ju inte med varandra heller, betonar han.
En lyckad dag tycks det. Blir det fler?
– Ja jag tror nog att detta kommer tillbaka. För det här blev väldigt bra, säger Lars Tysklind.