Han konstaterar att skolans fokus är, i enlighet med Skolverkets riktlinjer, att i första hand se till att tredjeårseleverna får bästa möjliga förutsättningar för fullgoda studier och rätt betyg.
Just nu är treorna ute på praktik till och med vecka 20. Efter det väntar dock en hel del prov och praktiska inslag.
Enligt Skolverkets nya riktlinjer ska just elever på praktiska linjer kunna få vara i skolan, för exempelvis laborationer eller bedömning av praktiska moment i yrkesämnen.
Ett exempel är treorna på Culinary craft som sannolikt får göra sina slutprov, en måltidsupplevelse, på campus. De tio sistaårseleverna på vård- och omsorgsprogrammet och de 20 treorna som läser el och energi får också komma in.
– Vi har en ganska stor verkstad som är dimensionerad för ett 20-tal elever, där de jobbar i installationsbås. Tar vi in sex åt gången kan vi hålla distans, säger rektor Daniel Moberg.
Skolan planerar också för teoretiska provskrivningar på campus.
– Det är mest farhågor, men det är klart att det finns tankar kring svårigheten att ha exempelvis matteprov på distans, att säkert veta vem som svarar på frågorna.
Har eleverna under rådande omständigheter en rimlig chans att få de betyg de bör ha?
– Det finns en liten frustration bland lärarna över att det är svårare att följa utvecklingen och att man då kan känna sig tveksam till att sätta det där högre betyget. Därför planerar vi nu för att kunna ha prov på skolan i de ämnen där lärarna bedömer det behövs, säger Daniel Moberg.