Det var i kategorin Bästa matglädjeskola som Louice Karlsson tyckte att hon skulle skicka in en nominering med motivering till Arla.
– För mig innebär matglädje att man samlas, äter, diskuterar och njuter, säger Louice Karlsson, 39 år.
– Jag arbetade länge i restaurangbranschen, bland annat på Gotland och i Norge. Ursprungligen kommer jag från Stallarholmen. Men nu är jag bosatt i Strängnäs och pendlar till Nykvarn. Jag har jobbat längst av oss tre på skolan, i fem år, tillägger hon.
Lillhagaskolan har drygt 500 högstadieelever. En stor del av personalen äter också det som Louice Karlsson och hennes team tillagar.
– Vi får välja fritt vad vi ska göra, det enda kravet är att det ska vara fisk på menyn en dag i veckan. Vi tillagar flera rätter dagligen. Men vi har bara elva kronor per elev att hushålla med.
Unikt för Lillhagaskolan är, enligt köksmästaren, den bar där det alltid finns extra vitamin- och proteinrika livsmedel som bönor, linser, keso, tonfiskröra och smoothies: "Den är vår stolthet."
I egenskap av köksmästare nominerade Loucie Karlsson, genom att fylla i ett formulär, Lillhagaskolan till Bästa matglädjeskola i den årliga tävlingen Arla guldko som innehåller ytterligare tre kategorier.
Nykvarnsskolan gick vidare till semifinal för att i slutet av maj utses till en av tre finalister. Konkurrensen kommer från Eslöv och Lerum.
– Under hösten får vi fyra–fem oanmälda besök av jurygrupper med stjärnkockar, berättar Louice Karlsson.
Juryn bedömer bland annat hållbarhetstänk, omsorg, restaurangmiljö, positiv påverkan och matglädje.
I december offentliggörs vinnarna i de fyra kategorierna och domare är kocken Paul Svensson.
– Det känns redan som vi har vunnit något, säger Louice Karlsson.
Förstapriset består hur som helst av statyetten Arla guldko, ett exklusivt diplom samt ett utbildningsstipendium på 30 000 kronor.
– Då skulle vi kunna fortbilda oss genom en inspirationsresa, säger Louice Karlsson.
Camilla Anderlund är Strängnäsbo medan Cecilia Adrian bor i Stallarholmen.
– Camilla kom hit från Måltidsservice i Strängnäs medan Cecilia varit i restaurangbranschen. Henne handplockade jag.
Hur har ni nått den här framgången?
– Vi har väldigt kul ihop. Då blir det bra!