Ugglans grill har blivit tacorestaurang: "Har saknats"

Korv med mos har bytts ut mot tacos. Taco del búho heter det nyöppnade stället i Ugglans grills gamla lokaler. "Det har saknats en tacorestaurang i Strängnäs", säger ägaren Josefine Kihlgren, 18.

Ugglans grill har blivit Ugglans tacos, fast på spanska, i stället. Ny ägare är Josefine Kihlgren, som bor i Strängnäs och är uppvuxen i Åkers styckebruk.

Ugglans grill har blivit Ugglans tacos, fast på spanska, i stället. Ny ägare är Josefine Kihlgren, som bor i Strängnäs och är uppvuxen i Åkers styckebruk.

Foto: Martin Tolén

Strängnäs2020-10-05 19:56

I oktober 2019 gick Ugglans grill i graven.

Men nu, ett år senare, har det blivit Ugglans tacos i stället när den nya restaurangen Taco del búho (fritt översatt till ugglans tacos på spanska) öppnat.

– Jag såg på Facebook att ägaren till lokalen ville hitta någon som kunde hyra lokalen och då slog vi till direkt. Jag har alltid tänkt att det saknats ett tex mex-ställe i Strängnäs, så det var perfekt läge eftersom det ligger så pass centralt också, säger Josefine Kihlgren, 18, som äger och driver restaurangen tillsammans med sin pappa.

– Vi har även ett café tillsammans, Café Brofästet i mellan Strängnäs och Enköping, under sommaren och sedan har jag jobbat själv på Thai garden, så jag har ganska lång bakgrund inom restaurangbranschen trots min unga ålder.

undefined
Josefine Kihlgren, 18, äger och driver den nyöppnade restaurangen på Järnvägsgatan tillsammans med sin pappa.

Taco del búho ersätter Anmy sushi som stängde igen under sommaren med anledning av coronapandemins effekter. Restaurangen hade premiär redan i fredags och höll öppet under hela helgen.

– Allt har gått väldigt snabbt. Vi fick klartecken för lite mer än en månad sedan och därefter har vi byggt om invändigt för att få lite mer färg och göra det lite mer till vårt ställt. Det var även lite svårt att våga satsa med tanke på coronapandemin. Men vi kände att det är nu eller aldrig och då bestämde vi oss för att slå till, säger Josefine Kihlgren och fortsätter:

– Det var ett stort tryck här i fredags och sedan kanske lite lugnare lördag och söndag. Det var ganska stressigt, ärligt talat. Det kom så mycket folk i början, men det är bara roligt. Jag älskar när det är fart och det händer grejer.

Vad har de första gästerna tyckt?

– Alla har tyckt att det varit gott och sagt att det är kul att något öppnat igen och hoppas att det håller.

Totalt fem anställda arbetar på restaurangen och menyn består av mestadels mexikanska tacorätter (som nachos, burritos och quesadillas) men även hamburgare, korv och kebab går att beställa.

– Vi kände att det behövdes något nytt. Det finns mest pizzerior i Strängnäs och det behövdes något annorlunda, som lyfter lite. Speciellt nu när stan utvecklas så mycket och det byggs lite överallt. Vi ville behålla lite av det som tidigare var Ugglans grill, men även få in ett mer tacoliknande tänk eftersom det inte finns. Det har saknats en tacorestaurang i Strängnäs, säger Josefine Kihlgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!