Under Sommarnatt har krögarna huvudrollen

Kulinariska upplevelser står i centrum när det är premiär för Sommarnatt på onsdagen. Tio restauranger deltar.

Strängnäs2015-07-28 22:00

På tisdagseftermiddagen var det fortfarande lite oklart vem som blir konferencier när startskottet går på Gyllenhjelmstorget. Klart är i alla fall att varje deltagande restaurang kommer att ha ett erbjudande för max en 50-lapp. Förhoppningen är att såklart att det ska bli succé.

– Nästa år hoppas vi att det blir ännu större, så att det blir ett återkommande arrangemang, säger Emma Öhman, som har planerat Sommarnatt.

En av deltagarna är Samir Kastalli på L´Oasis som dagen till ära kommer att servera tunisisk sandwich med merguez, en handgjord lammkorv tillverkad speciellt för L´Oasis. På plats är också det lokala ölbryggeriet Stränge Brewing Company och för musiken står Johanna Loqvist.

– Jag har sagt flera gånger att vi måste göra någonting för att lyfta Strängnäs, säger Samir Kastalli, som har en idé om att göra om hela Ugglans park till en kulinarisk upplevelse med en massa restauranger och musik, om andra krogar och Mitt Strängnäs nappar på idén till nästa år.

Grekiska tavernan på Västervikstorget är också med på Sommarnatt. Också här tycker Dimitra Kontopoulou Jensen att det är bra att det görs krafttag för att lyfta centrumlivet.

– Det är kul att man gör något för att motivera folk att gå ut. Vi kommer att servera pitabröd med fläskkarré och tzatziki, sedan får man hoppas att folk går ut för de säger att det ska bli regn, säger Dimitra Kontopoulou Jensen och skrattar menande.

På Pizzeria Mälaren snurrar pizzabagaren Uskan Aydin en deg i luften, men under Sommarnatt är det den vanliga kebaben som restaurangen vill lyfta fram.

– Sådana här initiativ är bra i Strängnäs, hoppas det blir bra, säger ägaren Isac Jatan.

Arrangör för Sommarnatt är företagarföreningen Mitt Strängnäs.

– Tanken är att uppmärksamma att vi har ett stort utbud av restauranger, och det vill vi lyfta lite extra. Vi vill att stadskärnan ska bli en mötesplats, säger Pernilla Eklund i föreningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om