– Jag läste annonsen och det lät som en bra utmaning. Man sökte en förändring på måltidsenheten och jag är bra på det. Man jobbar med Lean och man jobbar mycket med att få medarbetarna att växa.
Vad har du själv för bakgrund?
– Jag är kock från början, har jobbat som egenföretagare. Jag har arbetat som konsult inom detaljhandeln, varit resultatenhetschef i Södertälje kommun och det sista halvåret tillförordnad kostchef.
I Strängnäs äter eleverna landets näst billigaste mat samtidigt som det finns nya effektiviseringskrav. Det låter som att du har en tuff utmaning.
– Jag är inte insatt i hur siffrorna ser ut så det kan jag inte uttala mig om, men det ska bli den bästa maten.
Andelen ekologiska produkter ska öka med två procent varje år. Hur ser du på det utifrån ekonomin?
– I Södertälje är andelen 48 procent och vi ligger etta eller tvåa i Sverige. Jag ser inga hinder för att inte Strängnäs skulle kunna gå i land med samma sak.
Till sist, vilken var din egen favoriträtt i grundskolan?
– Det var nog ärtsoppa.