Slarv med pålägg på två pizzerior

Miljöenheten på Strängnäs kommun har gjort en tillsyn på två pizzerior. På den ena var kebabköttet 24,6 grader varmt.

Strängnäs/Mariefred2014-06-18 20:00

I början av juni gjordes en oanmäld kontroll på en pizzeria i Mariefred. Där fann kontrollanten att kebabköttet, som låg ute på en kylbänk, höll en temperatur nästan 25 grader. Räkorna och skinkan, som låg bredvid, hade en temperatur på 14 grader.

Ansvarig på pizzerian sade att någon av misstag hade kommit åt att stänga av kylen under dagen, men att man inte visste hur länge kylen hade varit avstängd. Personal hade heller inte kontrollerat temperaturen i pålägget som hade legat framme. Kontrollanten fann också att det fanns risk för att det glutenfria alternativet blandades med mjöl i köket. Vad det gällde såsarna och dressingen fanns de i återvunna platsflaskor utan dokumentation.

På pizzerian i Strängnäs, där det gjordes en kontroll i slutet av maj, fann inspektören att bacon och musslor hade en temperatur på 12,4 respektive 14,8 grader. Eftersom samma ingredienser även hade en för hög temperatur vid tidigare inspektion får pizzerian en anmärkning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om