Serie av bilbränder drabbade Uppsala

Under söndagen har Uppsala vid tre tillfällen drabbats av bilbränder i stadsdelen Gränby. Ett 20-tal bilar har förstörts.

Polisen kan inte utesluta ett samband mellan bränderna – och efterlyser nu allmänhetens hjälp.

27 oktober 2019 17:51

Vid lunchtid kom det första larmet om att en garagelänga på Lagerlöfsgatan i området mellan Löten och Gränby. Strax efter klockan 16 fick polisen ett andra larm om ytterligare en garagelänga i brand – inte långt från den första branden. Tidigt på kvällen var det dags igen, ytterligare tre bilar stod i brand på en parkering i Gränby.

Hällde bensin

Ett vittne berättar till Aftonbladet att hon såg tre män i 20-årsåldern hälla bensin på bilarna på parkeringen och sedan springa från området. Branden är nu släckt och polisen efterlyser hjälp från allmänheten.

Finns det folk därute som vill ringa och tipsa oss på 11414 så är dom välkomna att hjälpa till med det, säger Torsten Hemlin, presstalesperson vid Uppsalapolisen, till TT.

Samtidigt vill polisen inte bekräfta ett sammanhang mellan de tre bilbränderna.

Jag kan inte säga att det är en koppling. Men jag kan inte säga tvärtom – att det inte är en koppling heller, säger Torsten Hemlin.

Extra resurser

Vid den första garagebranden förstördes ett tiotal bilar och vid den andra sex. Dessutom uppstod stora skador på garagebyggnaderna.

Man har på båda platserna anträffat bilar indränkta i tändbar vätska som man uppfattat som försök till att tända på, säger Pär Olsson vid Uppsalapolisen.

Bränderna rubriceras initialt som skadegörelse genom brand.

Polis har satt in extra resurser och patrullerar områdena under kvällen och natten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!