Nåja, krisen var nu kanske inte fullt så total, men de tackade för att Aptitrundan ägde rum just i pingsthelgen eftersom det betydde att Chatrin Jakobsson på Blommor & Brie på Wäsby gård i Torshälla hade söndagsöppet och att man då kunde bärga hem all den där osten som man kanske inte normalt sett har hemma. Samt att man fått mängder av goda råd om vilken ost som används till vad, och vad som medverkar och ser till att de specifika smakerna verkligen lyfter.
Det var flera sällskap under dagen som prövade sig fram till just de där smakerna som gifter sig och passade på att pröva helt nya idéer.
Nora och Klara Thörn lyfte lite diskret varsitt ögonbryn då de hörde talas om en ost som var 28 månader gammal. Men artigt prövade de bitarna som sträcktes till dem och villigt erkände de att osten inte alls smakade illa. Trots den aktningsvärda åldern.
Ostälskaren Erica Eneqvist gick också hon hem med flera kassar med både ost och öländsk rapsolja.
En som inte hade fullt lika många besökare under söndagen var Anna Besterman på Keramik by Anna, men hon sörjde inte nämnvärt utan ryckte lite på axlarna och menade att det går lite upp och lite ner:
– Jag får tid att förbereda det som ska glaseras närmast och det är bra.
För alla som besviket utbrister: Jämrans, hur kunde jag missa helgens aptitrunda ska tilläggas att det kommer en ny chans till en ny runda redan helgen 12-13 september.