Påsk är marsipanens högtid

Konditorivaror är en överkomlig lyx som vi unnar oss även i sämre tider. Därför känner konditormästaren Hans Styrlander – ägare till Amarant – ingen överhängande oro för framtiden.
– Vi märker inte så mycket av lågkonjunkturer. Det verkar som kunderna vill handla småskaligt.

Torshälla2009-04-11 08:36

I påsktider handlar det förstås mycket om marsipan i olika former. Kycklingar, tuppar, harar, ägg och även tårtor.

– Jul och påsk är marsipanens stora tid. Annars har choklad dominerat i tiotalet år och nu tror jag glassen, den italienska som är fetare och godare, är på väg tillbaka.

Hans Styrlander föddes in i branschen. Pappa Arne och mamma Anne Marie flyttade från Örebro till Torshälla 1957 då de köpte konditori Amarant. Arne, som var anställd konditor i Närke, hade letat länge efter något eget. Än i dag, snart 80 år gammal, deltar han i det dagliga arbetet!

– Han som jag är yrkesidiot. Pappa är otroligt vaken på nyheter och en skicklig kreatör. Framåt 11-tiden brukar han komma ned till konditoriet och sedan vara med några timmar och ge oss tips och råd.

2007 uppmärksammades familjen Styrlander med Birgerstatyetten – 50 år efter att verksamheten startade i Torshälla.

Läs hela artikeln om Hans Syrlander i lördagens papperstidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om