Finns det verkligen ett regelverk för vad man får och inte får göra i en trädgård?
– Nej, det gör det inte. Eller jo, det finns förstås ett oskrivet regelverk. Du måste gräva, du måste rensa, gödsla och vattna. Och speciellt då med den ganska tunga form av jord vi har här i Mälardalen.
Och det gör du?
– Nej, det har jag inte gjort på många år. Jag fyller på med näring i formen av gräsklipp och halm.
Finns det trender som kommer och går?
– Ja, visst gör det. Men jag bryr mig inte så mycket om det. Vi människor är olika med olika behov. Hitta din egen stil.
– Jag vet exempelvis att det under en tid nu varit inne med mer kantiga stenar i trädgårdarna, men jag råkar gilla de med mer runda former.
Märker du ett ökande intresse för odlingskonsten?
– Absolut. Och det kom ett intressant trendbrott för tre-fyra år sedan då fröförsäljningen för första gången redovisade att det såldes mer grönsaker än blommor.
– Det ekologiska perspektivet slår i genom mer och mer.
Vilken typ av växter brinner du själv för?
– Det är väldigt mycket olika. Mycket grönsaker, men också perenner och en del 1-åringar...
Har du själv gjort något högst "otillåtet" någon gång?
– Ja, jag har plockat både lite grön- och vitmossa upp på åsen. Men jag tittade sedan på hålet som uppstod och konstaterade att det där blev inte så snyggt, så jag fyllde igen det med lite gamla kvistar och löv.
– Sedan läste jag Kuriren tio dagar senare och fick reda på att min handling var olaglig. Men det är fullt legalt att köra in stora skogsmaskiner i skogarna och fullkomligt ödelägga kvadratkilometer.
Har du avslutningsvis någon programpunkt som kan vara lite överraskande?
– Jag tänkte berätta lite grand om så kallad svartjord. Det är när man för in träkol i jorden, och det är dessutom en miljöinsats värd namnet eftersom den binder koldioxid i väldigt många år.