Tv+bildextra: Hand i hand för världens barn

En gala för världens barn ska förstås innehålla musik från världens hörn. Precis så var det i Tallåsaulan på fredagskvällen och stämningen var skyhög.

22 januari 2018 04:03

Det är generöst folk, på alla vis, som går på Världens barn-gala i Katrineholm. På fredagskvällen var Tallåsaulan knökfull av vilt jublande publik som bar fram vackert musicerande barn, ungdomar och vuxna.

Världens barn-galan som kulmen på den lokala insamlingen till kampanjen Världens barn är en lång tradition och Katrineholms musikklasser är galans stomme. Som vanligt var det en storslagen upplevelse att få ta del av den runt 200 barn och ungdomar starka kören som fyllde upp nästan hela scenen i aulan.

Stor succé gjorde även Fadi Kutaini på oud och Sara Kiteus på sång, i låten "Fight song".

Det var som sig bör sånger om fred, frihet och framtid som präglade Världens barn-galan i Katrineholm. Det var rörande att se de minstas sångglädje och tonåringarnas fina sammanhållning. Och det var fint att galans program kokade ner till ett enkelt budskap: "luft, föda, vatten och kärlek är vad vi behöver för att leva."

Konsert

Världens barn-galan, "Livets träd"

Medverkande: körer, solister och musiker från Katrineholms kulturskola, Katrineholms musikklasser, Mariakyrkan. Gästande musikelever från Espoo, Finland.

Tallåsaulan, Katrineholm, 5 oktober

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carina Wising