Ur arkivet: Luke Perry på besök i Sörmland – älskar "Supersweden"

Att göra comeback i tv-serien Beverly Hills var helt uteslutet för Luke Perry. Han vill hellre göra Ringaren i Notre Dame än återuppliva den forne tonårshunken Dylan McKay.


Publicerat i Södermanlands Nyheter den 15 september 2008

4 mars 2019 20:38

Luke Perry har precis knaprat 
i sig fyra halstabletter med mildrande honungssmak och lutar sig tillbaka på stolen i ett av rummen på Bomans hotell i Trosa.


– Det har varit lite småkallt att fira midsommar i den här temperaturen, säger han hest.


Inspelningen av den svensk-amerikanska relationskomedin, Äntligen midsommar, har pågått hela veckan och Perry är förälskad i både filmen och Trosa.


– Det är otroligt vackert här! Staden och skärgården, jag är helt tagen, säger han.

LÄS MER ►"Beverly Hills"-stjärnan Luke Perry är död


I filmen spelar Luke Perry 
karaktären Sam som liksom Luke själv är en amerikansk skådespelare med ett förflutet 
i en känd tv-serie. Sam är på besök i Sverige för att träffa sin gamle collegevän och fira midsommar på en ö i skärgården.


Vad fick dig att tacka ja till rollen?


– Jag gick helt och hållet på känsla. Efter att ha läst manuset konstaterade jag att det var bra och väldigt roligt och när jag sedan träffade regissören Ian McCrudden bestämde jag mig.


Luke själv tycker inte att han som person har särskilt mycket gemensamt med Sam, som mer påminner om hans genombrottskaraktär, tonårshunken Dylan McKay i tv-serien Beverly Hills.
 Att ständigt bli förknippad med rollen som Dylan är någonting Luke Perry misstänker att han kommer att få göra resten av 
livet.


– Men det är inga som helst problem, jag älskade verkligen att göra Dylan! Trots att hela världen är väldigt fäst vid att jag spelade honom är det inget jag ångrat och det blev ju dessutom genombrottet i min karriär, säger han.


Nyligen hade spin-offen på Beverly Hills, nya serien 90210, premiär och flera av stjärnorna från ursprungsserien finns med i rollistan.
 Dock inte Luke Perry.


– Jag kanske gör Dylan igen 
i något annat sammanhang någon gång i framtiden. Men eftersom min gamle boss Aaron Spelling (producent för Beverly Hills) inte längre är i livet blir den nya serien bara en i mängden.


Inspelningen av Äntligen midsommar har, förutom förkylningen som drabbat samtliga skådespelare, hittills varit en succé enligt Luke Perry.


– Det bästa förutom mina fantastiska medskådespelare är att vi hela tiden filmar i verkliga miljöer, det är äkta och det gör det så mycket roligare.


Småstadslivet i Trosa har fallit Los Angelesbon Luke Perry i smaken och Luke och Ian McCrudden kallar numera staden för Supersweden.


– Om Trosa är representativt för Sverige kommer jag definitivt att komma tillbaka hit. Jag har en hel del intressanta idéer som kan bli nya filmprojekt, säger han utan att vilja avslöja några detaljer.


Sin drömroll pratar han däremot gärna om.


– Jag har alltid velat spela Ringaren i Notre Dame, det är min absoluta drömroll och jag hoppas på att få göra den någon gång under min karriär.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lina Nydahl