Pernilla Hagberg byter parti

Pernilla Hagbergs avhopp som fullmäktigekandidat för Miljöpartiet skedde inte frivilligt, enligt henne själv, utan efter påtryckningar från partistyrelsen. Nu lämnar hon Miljöpartiet och går till ett annat parti.

4 september 2014 10:33

På onsdagskvällen meddelade Miljöpartiets lokalavdelning att man i samförstånd med Pernilla Hagberg kommit fram till att hon inte längre kandiderar till kommunfullmäktige i Vingåkers kommun.

Enligt Pernilla Hagberg har lokalavdelningen utsatts för påtryckningar uppifrån vilket lett till att hon tvingats bort från platsen som Miljöpartiets toppkandidat i Vingåker.

– Jag vet att medlemmarna i partistyrelsen blivit flitigt uppvaktade, de har varit hårt ansatta, säger Pernilla Hagberg som avslöjar att hon nu har bestämt sig för att lämna Miljöpartiet.

– Jag har gått med i Enhet, där har man ett öppet klimat där man ser till varje människas åsikter och det finns ingen hierarki. Har jag inget förtroende så finns det ingen mening med att representera Miljöpartiet i kommunfullmäktige, säger Pernilla Hagberg som är kritisk till att vissa frågor, som teorierna om så kallade chemtrails, är för känsliga för att tala om inom Miljöpartiet.

– Jag kan förstå att man inte vill skapa någon rädsla hos folket men samtidigt är jag förvånad att ingen vill prata om det. Det är extremt känsligt och det är sorgligt. Det finns ingen vilja att försöka förstå ett större sammanhang, säger Pernilla Hagberg.

I början av 2014 meddelade den före detta partiledaren för lokalpartiet Vägen till livskvalitet, Martin Larsson, att han lämnar VTL för att kandidera till riksdagen för partiet Enhet. Partiet Enhet har funnits sedan 1990. I det senaste riksdagsvalet fick partiet 632 röster, enligt Valmyndighetens hemsida. Medlemmarna är spridda över hela landet.

– Det bor ett antal medlemmar i Enhet i Vingåker, säger Pernilla Hagberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa