I onsdags antog parlament en lag som gör det möjligt för fler migranter från landets muslimska grannländer att bli indiska medborgare. Men muslimer, som utgör nära 15 procent av Indiens befolkning, omfattas inte.

Ilskan mot lagen, som FN kritiserat skarpt som diskriminerande mot muslimer, har gjort att våldsamma demonstrationer hållits på flera håll och att Japans premiärminister Shinzo Abe ställt in ett besök i landet.

Under lördagen satte demonstranter i delstaten Västbengalen eld på 15–20 bussar, och flera järnvägsstationer vandaliserades också. Demonstranterna blockerade vägar, satte eld på däck och kastade på flera håll sten mot polisen.

I huvudstaden Delhi demonstrerade flera tusen människor och manade den hindunationalistiska premiärministern Narendra Modi att sluta splittra Indien.

Även i delstaten Assam – där många papperslösa muslimer bor – och i delstaten Uttar Pradesh var det oroligt i många städer.

I Assam har myndigheterna stängt av internet till och med måndag och på lördagen hamstrade invånarna förnödenheter när utegångsförbudet tillfälligt lyftes.