Vårterminen i grundskolan avslutas med en klämfredag

Vårterminen avslutas den 7 juni i Katrineholms kommunala grundskolor, dagen efter nationaldagen. Det innebär att Sandbäcksskolans avslutning är planerad till onsdagskvällen, med en förkortad skoldag kvar för eleverna på fredagen.

25 mars 2019 08:00

I år infaller nationaldagen, 6 juni, på en torsdag. Dagen efter avslutas terminen för de kommunala grundskolorna. Sandbäcksskolan har som tradition att ha avslutningsfirandet på torsdagskvällen före avslutningsdagen och det innebär att den flyttas till onsdagskvällen i år.

– De brukar ha kvällen innan för att alla föräldrar ska ha möjlighet att vara med, säger Margaretha Norling, verksamhetschef för grundskolan år F-6.

De andra kommunala grundskolorna brukar ha sina avslutningar på fredagen, vilket i år innebär en klämdag när många föräldrar söker ledigt från jobbet.

– Den hamnade lite tokigt till. Det är inte bra med en klämdag, men de andra alternativen som diskuterades var inte lika bra ur ett helhetsperspektiv. Det var ett medvetet val, säger Margaretha Norling.

Antalet skoldagar måste garanteras för eleverna och därför kan en dag inte bara "plockas bort".

– Risken för frånvaro finns, men det har inte varit ovanligt många ledighetsansökningar hittills.

Studentavslutningen är planerad till lördagen den 8 juni. Friskolan Kunskapsskolans elever slutar den 13 juni.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Stina Järperud