Veronica Maggio släpper ny låt - skriven i samarbete med Jocke Berg

Veronica Maggio är tillbaka med nya singeln "Kurt Cobain", skriven tillsammans med Jocke Berg från Kent och Simon Hassle från Katrineholm.

5 mars 2019 11:48

– Det en sån där låt som jag ofta önskar att jag hade lättare för att skriva. Som känns ljus utan att den blir för hurtig, säger Veronica Maggio på Instagram.

Låten beskrivs som "lika delar kärlekssynth, ett bråk i Stockholmsnatten och att välja bort mörker", och är den första singeln från artistens kommande, sjätte, studioalbum, där Jocke Berg medverkar som låtskrivare på flera spår.

– Jag, Simon Hassle och Jocke Berg skrev den första gången vi träffades alla tre i studion. Jag hade ju redan skrivit några dagar med Jocke på en annan låt och visste att han är precis så bra som man hoppas att han ska vara. Men man vet ju aldrig om inspirationen bara räcker till en låt eller fler. I vårt fall blev det ett helt album.

Det kommande albumet släpps i två delar den första delen kommer innan sommaren och hela plattan släpps till hösten.

– Jag älskar ju albumformatet. Dramaturgin, utrymmet och lyxen att få dyka in i en hel värld av låtar. Men det finns något lockande i att låtarna får stå lite mer på egna ben också. Att släppa över längre tid och ge dem mer utrymme, säger Veronica Maggio.

Låten "Kurt Cobain" släpps den 22 mars. TT/EK

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa