Viktor Frisk i Atlantsegling med andra kändisar

Sex kända svenskar ska ge sig ut på en 17 dagar lång seglats över öppet hav – från Las Palmas till den västindiska paradisön Saint-Martin.

Resan ska sedan bli tv i Kanal 5.

10 januari 2019 14:11

Viktor Frisk, Peter Magnusson, Anna Lindberg, Markus Aujalay, Thomas Wassberg och Agneta Sjödin ska korsa Atlanten i en segelbåt. Till sin hjälp har de en besättning bestående av bland andra skepparen Gunnar "Gurra" Krantz, som har seglat internationellt i över 30 år.

– Jag har seglat förut, så jag vet vad det innebär. Inte minst när det blåser storm, då smäller det rätt friskt i skrovet och man tror att båten ska bli kaffeved. Jag är glad att jag inte är sjösjuk, säger Agneta Sjödin till TT.

Thomas Wassberg däremot har på senare år börjat känna sig sjösjuk till havs, men han tror sjösjukan kommer att ge med sig allteftersom resa på 500 mil över öppet hav tillryggaläggs.

– Jag får se till att ta tabletter i början, men sen tror jag det går över, säger han. Jag har varit ombord på mindre segelbåtar, men det var längesen. Värst är nog om det inte sker så mycket vindmässigt och blir långtråkigt.

Viktor Frisk, Thomas Wassberg, Agneta Sjödin och de andra deltagarna mönstrar på den 24 meter långa segelbåten den 19 januari.

Programmet går under arbetsnamnet "Över Atlanten" och kommer att visas på Kanal 5 och Dplay hösten 2019.

Kändisar ombord

Viktor Frisk, 23 år, bloggare och artist, mest känd som ena halvan av duon Samir & Viktor

Agneta Sjödin, 51 år, programledare och författare, känd från tv-program som "Fångarna på fortet" och "Let's dance".

Thomas Wassberg, 62 år, tidigare längdskidåkare på elitnivå, har även deltagit i "Mästarnas mästare" och "Let's dance".

Peter Magnusson, 44 år, komiker, programledare och skådespelare, känd från filmer som "Sommaren med Göran" och "En gång i Phuket".

Anna Lindberg, 37 år, tidigare simhoppare på elitnivå, var under sin 15 år långa karriär en av Sveriges mest framgångsrika simhoppare genom tiderna.

Markus Aujalay, 47 år, kock, känd från flera matlagningsprogram på tv och som kokboksförfattare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!