Wien och champagne i årets första konsert

Wien, champagne och sång var temat för Katrineholms symfoniorkesters första konsert för året. Det betydde välkänd och oftast glad musik – samt champagne i pausen.

9 februari 2019 18:31

Solisterna Maria Kjelsson, sopran, Emelie Thoor, mezzo, samt Anders Wall, violin förstärkte för kvällen Katrineholms symfoniorkester, som leddes av dirigent Camilla Arvidsson, inför en nästan fullsatt Tallåsaula. På programmet stod festliga stycken, som det inledande numret Champagnegaloppen av HC Lumbye, som en dam i publiken beskrev som "karusellmusik" för sina vänner, Mozarts Susannas recitativ och rosenarian ur Figaros bröllop och båtäventyret Barcarolle ur Hoffmans äventyr av Offenbach - med båda sångsolisterna på scen i det numret.

I Strauss Feuerfest bjöd slagverkaren Anders Eriksson på en liten sketch – iklädd stort läderförkläde slog han på ett städ med hammare och låtsades irriterad när han fick vänta in de andra musikerna och inte hamra hela tiden på sitt städ.

Det var årets första konsert för symfoniorkestern – och faktiskt också första gången publiken kunde beställa champagne eller annan alkoholhaltig dryck i baren i pausen. Efter pausen blev det mer galopp: Köpenhamns järnbanegalopp, också den komponerad av Lumbye, samt Blomsterduetten ur Lakmé av Delibes.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Cecilia Tuohy

Ämnen du kan följa