Livets resa på den personliga stambanan

15 april 2018 18:23

Vi jobbar och stretar, vi sliter och släpar. Vi strävar efter förbättringar och effektiviseringar, det ligger i människans natur att utveckla och förbättra. Men jag skulle vilja slå ett slag för vila och avkoppling också.

Ett liv är så orimligt kort och vi har så fullt upp av att uppfylla andras krav och förväntningar.

Vad har du själv för drömmar och önskemål? När uppfyllde du en egen dröm senast?

Livet är en märklig resa. Jag har turen att leva ett bra liv.

Jag har bytt spår på livets resa flera gånger. Någon gång för att andra ville det och ibland bara för att jag ville. Något spår har varit en total återvändsgränd, med livserfarenhet som enda belöning.

I dagarna är det en massa nya samhällsmedborgare som puttas ut från ett flerårigt skolsystem, ett liv som de kanske älskat eller hatat. Nu är det dags att välja vilket spår i livet de ska följa.

Det kanske blir så att de väljer ett spår som plötsligt bara korsar deras väg. Vem vet, kanske är det den rätta vägen.

Att hitta sin egen drivkraft och intresse kan ta tid och intressen kan ändras under tid. Livet är lite som att kliva på ett tåg som rullar på, eller för andra kan det vara som att sätta sig i en racerbil och fara fram.

Oavsett om du sitter på tåget eller i racerbilen, glöm inte att kliva av ibland och stanna upp racerbilen för att tanka lite.

Se dig om var du är, var du har varit och vart du är på väg. Vilken väg väljer du? Vem har ritat kartan som du navigerar efter?

Jag önskar er alla en trevlig resa på livets outgrundliga färd. Kanske möts vi i samma vagn eller när vi tar en välbehövlig paus. Ha en bra resa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa