Loppisfynd öppnade ny dörr

1 juli 2017 17:45

Blicken flyter över några slitna bokryggar som står hyfsat sorterade på en större loppis. Min blick fastnar på titeln Naturkraft skriven av Åsa och Mats Ottosson och trots att jag gillar deras författarskap och tidigare böcker så tvekar jag en sekund innan jag bestämmer mig för att spendera 25 kronor på boken.

Ett par dagar senare börjar jag läsa och fastnar direkt. Boken är så nära mig och min egen erfarenhet. Jag skulle inte ha kunnat skriva boken själv. Däremot känner jag igen mig mycket väl i flera beskrivna exempel och jag får många av mina tankar och funderingar bekräftade. Naturen ger kraft och energi, naturen helar och läker, dessutom är naturen fantastiskt avkopplande och vacker att vara i.

När jag varit ute i skogen med olika människor har många personer spontant sagt hur bra de mår och hur avkopplande det är att vara ute i naturen. Alla vet väl hur bra det känns att sitta och titta in i elden eller lyfta blicken och se ut mot horisonten när man kommer fram till havet. De här känslorna vill jag lära mig mer om och därför ska jag plugga avspänning- och stresspedagogik i vinter. Vad de nya kunskaperna kommer användas till är inte helt klart, men ny kunskap är aldrig fel.

I september startar kursen som pågår fram till 20 juni nästa år. Det kommer nog bli en stor utmaning för mig eftersom det är drygt 20 år sedan jag satt vid skolbänken senast. Men med rätt motivation och en och annan skogspromenad ska det nog gå vägen och utbildningen sker delvis på distans så ni blir inte av med mig helt.

Tänk vad ett loppisfynd kan påverka ens liv och vilken tur att jag inte ställde tillbaka boken i hyllan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Andersson