Mitt sista mål: Att lyckas fylla i blankett FK7453

19 januari 2018 04:33

Att man ska vara frisk för att orka vara sjuk är ett påstående som jag kan skriva under på. Under flera år har jag kämpat med min hälsa och med vården. Till slut har jag kämpat så mycket att jag blivit nästan sjukare än vad jag var från början.

Under tiden har jag satt upp små mål. Liksom för att orka fokusera och för att fokusera på rätt sak.

Ett av målen har jag nått. Jag ska slippa ha ont. Och det slipper jag nu. Efter en kombination av svintråkig kost, biverkningshelvetiska mediciner som jag äntligen har vant mig vid och genom att ta det ännu lugnare än vanligt.

När jag når mitt nästa mål kommer jag betrakta mig som frisk. För det sista målet är lite av det ultimata testet: Blanketten från Försäkringskassan!

Jag är ändå i grunden en ganska välutbildad, tekniskt kunnig och hyfsat logiskt tänkande person. Men när jag sitter där med blankett FK7453 (ja den heter så, blanketternas blankett) så blir jag helt svettig.

"Den här blanketten fylls i av dig som har sjukpenning och vill ansöka om ökad eller minskad grad av sjukpenning när din arbetsförmåga har ändrats. Du kan också använda blanketten för att ansöka om sjukpenning om du blir sjuk när du får rehabiliteringspenning."

Man får svara på frågor som: Har du helt återgått till att arbeta eller delta i din rehabilitering? Har du arbetat under din sjukperiod?

Man börjar fundera på om man har nån rehabilitering. Är det rehabiliteringspenning man får eller vad är det frågan om? Och ja jag har arbetat under min sjukperiod, det är väl därför jag ens ska fylla i den här blanketten?! Eller va?!

I början orkar man inte ens öppna breven från Försäkringskassan men ju friskare man blir desto mer blankett-tålig blir man.

Och där ligger mitt sista mål: Att lyckas fylla i blankett FK7453 digitalt på Försäkringskassans hemsida via en inloggning jag inte ens visste att jag hade. Klarar jag det så är jag frisk!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lisa Hölne