Erik Ullenhag är rätt för Liberalerna

11 juni 2019 05:05

Det är många som anser att det blåser högervindar i världen, jag är en av dom. Nationalistiska partier har framgångar i många val runtomkring i världen och de partier som ligger dem närmast gör också förflyttningar i den riktningen för att försöka locka tillbaka de väljare som hamnat längst ut till höger.

I Sverige har vi Sverigedemokraterna som har lockat till sig väldigt många väljare från till exempel Liberalerna, Moderaterna och Kristdemokraterna. Men även från partier vänster om borgerligheten. Jag tror inte att Liberalerna har störst chans att locka tillbaka dessa väljare utan det är ett jobb för Moderaterna och Kristdemokraterna. Både Moderaterna och Kristdemokraterna har redan påbörjat det arbetet genom att ändra sin retoriska framtoning. Politiken har däremot som tur är inte riktigt hängt med utan Kristdemokraterna röstade till exempel för familjeåterföreningen nyligen vilket gjorde många av deras nya väljare besvikna på de sociala medierna.

Var kommer då Liberalerna in i bilden? Liberalerna är ett parti som står upp för individen i samhället. Vi kämpar hårdast för att alla i Sverige ska ha samma förutsättningar att själva skapa egna möjligheter att lyckas i vårt land. Oavsett vart man kommer ifrån. När Moderaterna och Kristdemokraterna kämpar om de väljare som ligger längre ut åt höger behöver Liberalerna tydligt befästa sin socialliberala ståndpunkt och förankra sig mitt i det politiska landskapet.

Jag vill se ett regeringsskifte efter nästa riksdagsval. Jag vill att borgerligheten styr i Sverige. För att vi ska lyckas med det måste vi locka över väljare från den socialdemokratiska sidan. Annars kommer borgerligheten inte bli större än det rödgröna alternativet.

Att bara byta väljare mellan de borgerliga partierna gör ju inte så att det blir fler borgerliga väljare i landet.

Socialdemokratin har på några decennier gått från att vara en betydande maktfaktor i Europa till att på vissa håll vara utraderad. Det finns mycket som talar för att socialdemokratin även har problem i Sverige. Just därför behöver Liberalerna ha en utpräglad socialliberal ledare framåt. En ledare som tilltalar väljare från både höger och vänster. En person som kan locka över väljare från både Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Väljare som har hjärtat till vänster men plånboken till höger.

Med en tydlig socialliberal politik framåt så kan Liberalerna locka över väljare från Socialdemokraterna och Miljöpartiet vilket faktiskt är en förutsättning för ett regeringsskifte efter nästa riksdagsval.

Det är därför är Erik Ullenhag, den kandidat som ses som mest vänster, faktiskt är den kandidaten som är bäst för borgerligheten framåt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Harich Vice ordförande, Liberalerna Eskilstuna