"Snart ingen grön lugn oas kvar i stan"

Insändarskribenten är inte nöjd med hur Eskilstuna som stad har utvecklats.

Insändarskribenten är inte nöjd med hur Eskilstuna som stad har utvecklats.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2019-10-01 05:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Eskilstuna har sedan 1974, när jag kom till stan, förändrats och blivit vackrare och trevligare, men nu börjar det spåra ur.

I varje kvarter finns krogar, gym och frissor. Varenda litet grönområde och varje parkering inne i stan byggs det bostäder på. Affärerna försvinner en efter en och en stad för turism vill vi inte ha då turistinformation försvunnit helt.

Vår vackra stadspark, som sköts av människor med estetiskt sinne är en oas. En oas som tyvärr inte är avsedd för flanerande och små barnsben att springa runt i. På de smala vägarna får man se upp för cyklar, mopeder, eldrivna handikappfordon och alla möjliga eldrivna vuxenleksaker som far fram i en väldig fart.

När man läser i dagens tidning, att Liberalerna i stan vill bygga ett höghus mitt i stan och krogar utefter ån, börjar åtminstone jag undra hur man tänker. Varför inte lägga pengarna på nya broar, så vi kan få in båtar med turister i stan. Den som sett ångbåten Gerda glida fram i ån håller nog med. Det finns restauranger och fikaställe, men snart ingen grön lugn oas. Ta en promenad runt hela stan, titta och tänk efter.