Använd seniorerna rätt

3 april 2019 05:00

Välfärden Agneta Jöhnk, SKL, pläderar i senaste numret av tidningen Senioren, att vi behöver jobba till 70 år för att rädda välfärden. Mycket ironiskt uttryckt med en underton av att tyvärr är det bara så.

Välfärden ska räddas av unga människor, inte oss gamla som inte vill/kan jobba efter 65.

Välfärd ska gälla för alla, även för oss ”gamlingar” och den måste räddas på annat sätt. Sätt som finns, men som kostar pengar med bland annat höjda löner, bättre arbetstider med 6 timmars arbetsdag och vettiga scheman.

Vårdförbundets Sineva Ribeiro har fattat logiken och föreslår att man använder 65+ till att vara handledare och stödja nya unga som är osäkra. Ypperligt förslag! Men kostar så klart! Att satsa på dessa förslag i stället är enda logiken.

Sverige har redan en hög pensionsålder jämfört med andra länder. Förstår inte hur regeringen då till och med höjer åldersgränsen!

Visst välfärden måste utvecklas, men inte på bekostnad av de personer som är orkeslösa, slitna och har värk i kroppen redan vid 60. Alla vet att det är just den gruppen inom vård och omsorg som tar mest stryk rent fysiskt. Som har många fysiska skador.

Att höja pensionsåldern för alla, är ett hån mot alla som längtat till 65-årsdagen. Visst finns det många som vill och kan jobba längre. 

Så låt dem göra det då!

Men lämna de andra att ha sitt pensionärsliv ifred, så att de orkar med resten av sitt liv med alla livets efterrätter.

Christel Flinkenberg (V)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!