Avstängningen överdriven åtgärd

Insändarskribenten menar att avstängningen av skolledningen på Rinman var en överdriven åtgärd.

Insändarskribenten menar att avstängningen av skolledningen på Rinman var en överdriven åtgärd.

Foto: Anders Nilsson

Insändare2019-12-02 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Skolledningen på Rinman har i många år gjort ett fantastiskt jobb med att skapa en lärandemiljö som är inkluderande och utmanande, där eleverna trivs och visar goda resultat. 

Det finns behörig kompetent personal som vill möta våra barn. Skolan har haft ett stabilt gott rykte och lockat många ungdomar till sig. Med bestörtning har jag läst att skolledningen på Rinmansgymnasiet har stängts av från arbetet

Skolan riskerar att hamna i ett läge där personalen mår dåligt och inte på samma vis kan möta eleverna. Skolans goda rykte solkas ner. Att de i sak handlat fel kan man tycka. Att de stängs av från arbetet är inget annat än en katastrof och en arbetsgivaråtgärd som vida överstiger den förseelse som föranlett det hela.

Att sakfrågan behöver tas i är viktigt. Det hade kunnat göras via enskilda samtal med berörda personer. Det finns många mindre åtgärder arbetsgivaren hade kunnat vidta som inte påverkat hela skolan.
De som fattat beslut om avstängningen kanske skulle fundera på att stänga av sig själva från arbetet? Det bör vara er arbetsuppgift att ge skolledningen tydliga riktlinjer och följa upp vad som händer på respektive skola. Det verkar ni ha misslyckats med.