Inför kameraövervakning vid busskurerna

16 maj 2019 05:00

Instämmer till fullo med insändaren "Snart före detta bussåkare", publicerad den 6 maj.Det är hög tid att få bukt med skadegörelsen på våra fina busskurer. All denna glaskrossning måste kosta åtskilligt att reparera och underhålla. Det verkar som om det är någon eller några som trafikerar linjerna Torshälla­–Skogstorp som ägnar sig åt denna förstörelse. Såsom flitig bussresenär har jag sett åtskilligt med krossade fönsterrutor mellan mellan orterna. Det är mycket sorgligt och helt onödigt.

Sedan kontanthanteringen försvann från busstrafiken använder vi oftast det gröna resekortet eller betalar med ett betalkort för biljettinköp. Detta medför att vi blir registrerade och dessutom finns övervakningskameror på bussarna som registrerar allt som händer där.

Min tanke är därför att införa kameraövervakning av strategiskt viktiga busskurer som ofta blivit vandaliserade. Om förövaren blir tagen med byxorna nere är resten en formsak, att lagföra personen. Vad lagstiftningen har att eventuellt invända mot ett föreslaget åtgärdspaket vet jag ej.

Alla sönderslagna fönster och vandaliserade reklamskyltar till trots är jag som pensionär otroligt tacksam för hur vi är privilegierade med en årskostnad på 100 kronor och tidzoner som passar oss pensionärer och som ej kolliderar med dem som arbetar och nyttjar trafiken morgon och kväll.

Vi ska vara otroligt tacksamma och värna om kollektivtrafikens positiva inverkan på miljön så därför, se till att detta ofog snarast åtgärdas så att ingen behöver stå i en dragig busskur i en hög av krossat glas.

Tacksam bussresenär

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!