Insändare: Slöja och religion är inte samma sak

4 april 2019 05:00

Vi svenskar måste vara de mest korkade, lojala och naiva människorna på denna jord. Vi har från barnsben fått lära oss, att man tar seden dit man kommer.

Åker vi utomlands respekterar vi förbudet/traditionen att inte gå in i vissa byggnader lättklädda. Vi skyler axlar och ben av respekt. Vi äter den mat som bjuds osv.

I Sverige har vi religionsfrihet, vilket innebär att du får tro på eller inte tro på vad/vem som helst. Vi kristna har i många år levt sida vid sida med andra religioner utan glåpord. Religionen bär vi inom oss i vardagen. Det är en frihet vi ska vara rädda om, och aldrig acceptera att någon exempelvis kallar en kristen för oren och spottar efter den.

Många kristna kom till Sverige för att de var förföljda i sina hemländer. De fick några år av trygghet och frihet. I dag känner de rädsla igen. Rädda för att inte accepteras av sina forna landsmän av annan tro. Detta måste vi i Sverige vara medvetna om.

Det pratas om hederskultur, att det är kultur när barn inte får bada med svenska barn, när barn måste ha sjal när de sparkar fotboll eller när vuxna män inte tar en kvinna i hand.

Det är många som för sina barns skull, borde ta seden dit de kommer.

Religion och tro sitter inte i en sjal eller slöja.

Religion ligger bakom krig

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!