Insändare: Spara inte på service för äldre – de har byggt upp vårt land

18 mars 2019 05:00

Läste i tidningen att Strängnäs politiker beslutat att skära ner på personal i den kommunala hemtjänsten. Min gamla mamma på 92 år har kommunal hemtjänst sedan drygt ett år. Både hon och vi anhöriga är så nöjda med den service och bemötande vår mamma får. Det är ordning och reda, det är uppföljningsmöte för att se om det behövs fler insatser, man tar reda på vad vi anhöriga tycker och hur mamma tycker att det fungerar.

Strängnäs kommun ska vara stolta över hur det fungerar och vilken underbar personal som jobbar inom hemtjänsten. Varför ska ni rasera en verksamhet som fungerar bra?

Det måste finnas annat som det kan sparas på istället. Alla gamla människor som behöver den här hjälpen är ju dom som byggt upp det här landet och nu när dom blivit gamla så är dom tydligen inte värda något.

Är det något man inte ska spara på så är det barn och gamla. Barnen är framtiden och de gamla är de som byggt upp det vi har. Dessutom tänker man inte på personalen som gör ett fantastiskt jobb. Hur många kommer att orka jobba kvar?

Först blir man ledsen och bekymrad, men efter ett tag blir man arg och förbannad. Nej, skärpning ni som har beslutat detta. Ta ert förnuft tillfånga och låt den kommunala hemtjänsten fortsätta att vara så bra som den är i dag.

Stefan Hallberg

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!