Låt Greta resa anständigt

15 augusti 2019 06:05

All uppståndelse runt miljö, Greta Thunberg och hennes engångsresa till Amerika med segelbåt blir patetisk i sammanhanget att värna om miljön.

Regeringen borde istället se till att den vanliga människan inom rikets gränser kan resa med tåg. Nu söndag 11 juli finns inga resor kvar mellan Nässjö och Stockholm, problemet är att det i vanliga fall brukar vara runt 20-30 tåg som går dagligen. Nu under sensommaren är det endast fem tåg som rullar direkt utan byte, varav det sista landar närmare midnatt.

Ingen människa som har tillgång till bil kommer välja tåget, måste man åka så gäller det att hitta alla dessa pendeltåg som går mellan städerna, en vän till mig åker nu från Vetlanda till Vagnhärad med sex olika lokaltåg för att hinna till jobb här i Sörmland.

Det är politikerna som i grunden ska se till att pengar används rätt och prioriterar de stora massornas resor och även försöker få bort deras egna veckoflyg till riksdag och Bryssel. Greta kan gott och väl flyga, det är ju spännande någon enstaka gång.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Roger revisor MED Sörmland