Sorgebarnet Åkroken

6 mars 2018 05:00

Åkroken Åkroken är Nyköpings stora sorgebarn. Allianspolitikernas prestigeprojekt, mot folkopinionen, har kantats av misslyckanden. Ett förfärligt fult och oanvänt betonggarage, sättningar i området, som medfört extra pålning och förstärkning av åkanten, ritningar av topparkitekter, som måste göras om. Dessutom nästan inga byggföretag, som vill lämna anbud på husbygget osv. Kort och gott: En ekonomisk och kulturell katastrof för Nyköping.

Så förstör man Nyköpings bästa, vackraste och äldsta kulturområde, där härlig park borde ligga. En samlingsplats för alla vid åkanten, där kulturevenemang i historisk miljö skulle kunna skapas med gamla torg och utgrävningsmuseer. En plats för brunnsmusik och utomhusteater, en plats som ger en fantastisk fond till vårt stadshus, en grön oas att trivas i, en själens lunga vid ån. En turistmagnet mitt i vår stad.

Nu har byggandet överlämnats till ett byggföretag, som vid minst tre tillfällen gjort kommunen mycket besviken. Dessutom kan det nu även vara bäddat för nya besvikelser. Företaget har återkommande betalningsanmärkningar samt förlustår bakom sig. Hur ska detta sluta?

Så vad ska man nu göra? Stoppa nuvarande arbete! Tvinga inte Nyköpingshem att genomföra bygget! Fatta nya beslut efter höstens kommunalval! Riv betonggaraget eller gör om det till historiskt museum, avbryt husbygget och skapa en härlig park för oss alla här i Nyköping!

Så skapar man en attraktiv och trivsam stad!

C Håkan Lundberg

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa