Insändare Etablering av en internationell kommersiell flygplats står i strid med kommunens miljömål beslutat av kommunfullmäktige 2015. Bland annat fastslås att bli en fossilfri kommunkoncern 2020.

Det räcker inte med ord – man måste gå från ord till handling. Och det är bråttom! Det är dags att Eskilstuna Logistikpark ger upp drömmarna om en internationell flygplats. Hur ska vi med en utbyggd flygplats uppnå ställda miljömål?

Vid en intervju på Lokala Nyheter Sörmland i slutet av oktober frågar reportern hur det går ihop med att Eskilstuna ska bli fossilfritt. Då svarar David Hofmann, vd på Eskilstuna Logistikpark: ”Lite för tidigt att tala om alla miljökonsekvenser känner jag”.

Johanna Sandahl, ordförande för Naturskyddsföreningen, menar att vi har vant oss vid att flyga, men det är en allvarlig baksida är miljöförstöring och klimatpåverkande utsläpp. Hon säger: ”Vi ser tyvärr idag alldeles för många aktörer som inte orkar ta ett seriöst ansvar för den konflikten, utan låtsas som att det kommer att lösa sig i förbigående eller med ett enkelt bränslebyte.”

Det är redan en överetablering av internationella flygplatser inom 10 mil från Eskilstuna.