Insändare Jag vill inte byta plats med någon i regeringen, därför ska jag också sluta klaga. Jag ska sluta beklaga mig över hur dåliga partiledare vi har när jag själv inte vill gå deras skor.
Deras stora misstag var att inte ta i hand, att inte föra en seriös debatt. Man mobbar inte ut sina kollegor för att de har en annan åsikt, för vad säger det om dem och vad gör det med båda parter? De skulle ha gjort det bästa av situationen, men än är det inte för sent. Jag vill be dig att hjälpa till att tänka om. 

Tillsammans kan vi få dem att vinna våra röster och rädda demokratin. Sluta leta fel på andra och uppmuntra en tillåtande miljö. Säg ingenting som ens kan tolkas som nedvärderande för det faller bara tillbaka på dig själv. Lär dig att tycka om dig själv, dina kollegor på jobbet och folk du inte känner i områden du inte brukar röra dig i. Våga vara ärlig. Prata om dina hjärtefrågor från hjärtat och våga visa känslor. 

Var tydlig med vad du vill se i framtiden och hur du tror att vi når dit. Vad kan vi, här i Eskilstuna göra för att hjälpa våra folkvalda politiker? Respektera att vi alla har olika åsikter men välj att se det som förenar, istället för att fokusera på det som skiljer. Jag hoppas att ett litet frö är sått och att du med mig inser att vi inte kan klaga på dem som ska arbeta för oss längre. Det är inte ok att kommentera politikers intelligens, kläder och utseende på ett negativt sätt inför våra barn bara för att de är på TV eller använder sociala medier. Föregå med gott exempel och öppna ditt hjärta. Tillsammans kan vi rädda demokratin!