Nu får du mer lokalt innehåll

28 september 2019 06:30

Årets arbete med att bli en del av NTM-koncernen för att säkra vår tidnings framtid har inneburit många förändringar. Förändringar vi vet att många av er inte uppskattat.

Och för dig som läsare och prenumerant har affären lett till stora förändringar av framför allt papperstidningen sedan april i år. I samma process blev vi färre journalister, vi ändrade form, disposition och till viss del innehåll.

Allt har givetvis påverkat dig som läsare. Och vi vet att många inte uppskattat dessa förändringar.

För även om tidningen är tjockare i dag, med ytterligare en sida bland annat från huvudorterna, har många hört av sig och klagat på helsidesannonser, för lite lokalt material och för mycket TT-sidor med riksmaterial.

Vi måste givetvis lyssna på våra läsare för det finns inget viktigare för oss än våra prenumeranter. Det är ju därför vi finns.

Vi genomför därför ett antal satsningar med målet att ni ska känna att Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter fortfarande är viktiga nyhetskanal för er.

Jag vill rikta ett stort tack till alla som hört av sig med tips och önskemål på hur vi kan bli bättre.

Det här gör vi om från 1 oktober:

Vi lägger till fler nyhetssidor i början av tidningen och flyttar helsidesannonsen på sidan 5 till annan plats.

Du får även fler lokala nyheter på familjesidan samt fler sidor med lokal kultur varje vecka.

Vi kommer även satsa på våra mindre kommuner då vi får statligt mediestöd för så kallade vita fläckar. Det kommer därmed att bli fler artiklar från Flen, Vingåker och Oxelösund i våra tre titlar Eskilstuna-Kuriren, Södermanlands Nyheter samt Katrineholms-Kuriren.

Vi kommer även att ta bort en del av de TT-sidor med riksmaterial i tidningen som stört många läsare, dock inte allt då vi vet att det uppskattas och är bra läsning. Som många prenumeranter vittnat om, nu behöver man inte prenumerera på rikstidningar som DN eller Svenska Dagbladet längre, för samma nyheter finns hos oss lokalt, utan att det kostar dig något extra.

Vi kommer också fortsätta att satsa på livesändingar i våra största publika sporter, efterlängtade sändningar vikt enbart för dig som prenumerant.

Allt som allt hoppas vi att du ska uppskatta de förändringar vi gör.

Det fria ordet är grunden för hela vår koncern, och våra medier bidrar till ett öppet och demokratiskt samhälle.

Behovet av trovärdig information är större än någonsin och som prenumerant är du en viktig del av informationsspridningen samtidigt som du aktivt bidrar till att den lokala journalistiken lever vidare.

Och fortsätt höra av er så att vi kan bli ännu bättre – tillsammans är vi starka!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Burman Chefredaktör