Ny satsning på live-tv: Quiz-tävla direkt på din skärm!

Gillar du frågesport och tycker att du har hyfsad koll på nöje och populärkultur? Då ska du kolla in vår nya satsning på livequiz, där du är med och tävlar direkt på skärmen.

Så här kommer det att se ut i din mobil, dator eller läsplatta när Sörmlands Media kör igång satsningen på livequiz med Markus Aamisepp som programledare. Första quizet kommer den 11 november 14.45.

Så här kommer det att se ut i din mobil, dator eller läsplatta när Sörmlands Media kör igång satsningen på livequiz med Markus Aamisepp som programledare. Första quizet kommer den 11 november 14.45.

Foto: Skärmklipp

Quiz2020-11-09 09:45

Tempot är högt och tonen är lättsam när tidningarna i Sörmlands Media sänder sitt unika "SM-Quiz" som vänder sig exklusivt till prenumeranterna. Det gäller att ha koll på nöje och populärkultur – och att vara snabb.

Till att börja med kommer vi att livesända tre onsdagar, 11, 18 och 25 november. Sändningarna startar 14.45 – lagom till eftermiddagens fikapaus för dem som jobbar. Programmen är mellan fem och tio minuter långa.

Just detta koncept med livequiz är hittills oprövat.

– Det känns både roligt och hedrande att vi som första mediehus inom NTM får chansen att testa detta nya format. En superkul sak att erbjuda våra prenumeranter, säger Jon Alexandersson, ansvarig för Sörmlands Medias live-tv-redaktion.

 Innehållet görs av Sörmlands Medias kulturredaktion och programledare är vår nöjesredaktör Markus Aamisepp.

– Gillar du att flexa dina quiz-muskler? Bra! Då ska du spela med oss på onsdag, säger Markus Aamisepp.

– Blandningen kommer att vara salig och det gäller att ha koll på såväl aktuella som mer nischade populärkulturella händelser. Det blir både högt och lågt. Men framförallt väldigt kul, säger Markus Aamisepp. 

undefined
Markus Aamisepp är programledare för Sörmlands Medias nya satsning på live-tv-underhållning i form av ett frågesportprogram där du kan delta i realtid.

Det är busenkelt att delta, var du än befinner dig. Gå bara in på ekuriren.se, strengnastidning.se, sn.se eller kkuriren.se om sitter vid datorn eller i någon av våra nyhetsappar om du håller i din mobil eller läsplatta. 

Sedan följer du programmet och svarar på frågorna som kommer upp på skärmen i realtid. Klicka på ditt svarsalternativ så är du med i matchen. Den som svarar rätt snabbast får flest poäng. Segraren koras direkt och får besked om hur han eller hon ska göra för att få ut sin vinst.

Du kan bara vara med och tävla under direktsändningen, och du behöver kunna vara prenumerant/kund. Är du inte det än så blir du det enkelt här!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!